dinsdag 6 oktober 2009

Visie op de kunst van leven 007 - Grof geschut tegen het relatief kleine probleem

Grof geschut tegen het relatief kleine probleem

Het was een flink aantal jaren geleden. De vriendin van de zus van een kennis van iemand die ik eerder op school weleens had zien lopen, die kende een jongen in Turkije, en hij wilde naar Nederland komen. Maar ja, hoe kon hij naar Nederland komen als hij geen mogelijkheden had om een bestaan op te bouwen.
De vriendin van de zus kreeg geld aan geboden als ze hem zou trouwen ….
En ja er was ook een oom, die zijn vriend en daar weer een kennis van, die heeft een Filippijnse vrouw getrouwd, ze leven nog lang en gelukkig.
We hebben allemaal weleens van die verhalen gehoord, en het is allemaal gebeurd en het zal nog steeds gebeuren. Daar doe je niets aan, het is zelfs als thema ooit eens behandeld in DE Nederlandse soap over goeie tijden.
Gezinshereniging is iets heel anders dan wat men in zijn hoofd haalt wanneer er hard geschreeuwd wordt om hardere maatregelen. Gezinshereniging is een recht in deze tijd. Mevrouw Strik van GroenLinks heeft er in de Trouw (zie hieronder in de link) een en ander over gezegd.
Het moet inderdaad niet zo zijn dat we op een dictatoriale wijze allerlei rechten aan banden gaan leggen. Vrijheden gaan ontnemen.
Wat je dan alleen maar in de hand werkt is dat mensen niet meer zelf gaan nadenken, want er zal wel weer een regel verzonnen worden, waardoor na een verkeerde actie, de rest minder rechten heeft.
Zoiets kan toch niet waar zijn, zoiets gaan we niet toelaten. Ik gok op de “common sense” van de weldenkende mens. Dat is wat we meer moeten gaan doen. Zelfbeschikkingsrecht behouden en blijven nadenken.

Dit blog is naar aanleiding van het volgende artikel:

De extra drempels die de regering wil opwerpen voor gezinshereniging zijn grof geschut tegen het relatief kleine probleem van huwelijksdwang. Lees verder:

http://www.trouw.nl/opinie/podium/article2880788.ece?comments#comments

Wikipedia zegt: Gezinshereniging
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Onder gezinshereniging wordt verstaan: het weer verenigen van gezinsleden die gescheiden leven, het overbrengen van gezinsleden van buitenlandse arbeiders naar het land waar de kostwinner werkt, of het overbrengen van een buitenlandse partner van een autochtoon persoon.

Het recht op gezinshereniging in Europa is een afgeleide van internationale verdragen, zoals het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). In het EVRM is geregeld dat iedereen die legaal in een van de landen van de Europese Unie woont zich kan beroepen op het recht op familieleven.

In de Nederlandse wet is het zo geregeld dat de Nederlandse echtgenoot ten minste 18 jaar oud moet zijn en een salaris moet hebben van ten minste 100% van het minimumloon (120% voor gezinsvorming). Voor de niet-Nederlandse echtgenoot is een inburgeringsexamen vereist op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst en is tevens een goede beheersing van de Nederlandse taal verplicht.

*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten