vrijdag 11 juni 2010

En wat nu?

En wat nu?

Dat is de vraag van de dag, met een licht depri gevoel worden de overwinningen gevierd. Wel taart eten, maar niet van harte en in de ogen een bezorgdheid. Want hoe zal dat gaan na de uitslagen van deze tweede kamer verkiezingen. De veelbesproken partij beloofde “de beuk erin” en een “stormram”.
En toch wil mevrouw Gerdi Verbeet niet tegemoet komen aan een verzoek om een extra debat over de uitslagen van verkiezingen. In elk radio en tv programma is de verrechtsing het gesprek van de dag.
Wat bedoelt Geert met de beuk erin? Willen wij de beuk er wel in. Wij willen wel dat er de armen uit de mouwen worden gestoken, en we willen ook dat er wordt aangepakt, schoonmaken mag ook wel en ik wil dolgraag hervormen, tenslotte ben ik van GroenLinks.
Maar ik wil geen radicale agressieve aanpak, met bewoordingen als er door Geert worden gebezigd. Ik wil heus niet een genezing van een gekneusde economie door middel van “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”. Ik zoek ook niet het hechten van een gebroken hart van onze maatschappij, onze samenleving, door middel van pleisters. Maar de beuk wil ik er al helemaal niet in. Het klinkt mij teveel naar “met de botte bijl”. Het triomfantelijke gezicht dat er bij werd getrokken, staat mij al helemaal niet aan.
Word ik hardhandig opgepakt, als ik per ongeluk struikel en daarbij iemand op zijn voeten trap. Is een jongetje een jeugdcrimineeltje als hij bij het waveboarden in zijn enthousiasme tegen een auto aangekomen is? Want waar worden de grenzen getrokken. Waar worden alle mensen opgeborgen, die worden gearresteerd?
Onze samenleving heeft geen politiedictatuur nodig.
Het tij kan nog keren, Laten we kiezen voor een paarsplus kabinet. Of nieuwe verkiezingen eind van het jaar. Maar Mark, kies niet voor de PVV. De man heeft geen idee van de psychologische effecten, en is misschien zelf wel een slachtoffer als naoorlogse Indo, kind van een Kniller. Hij is als politicus misschien redelijk bekwaam, maar niet als bestuurder. http://tinyurl.com/y95lcol

Verbeet: Kamer wil geen debat over uitslag http://tinyurl.com/345m99g
DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft geen behoefte aan een debat over de verkiezingsuitslag. Die boodschap heeft voorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer donderdag meegegeven aan de koningin. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte dat donderdagavond bekend nadat de drie vaste adviseurs van de koningin langs waren geweest op Paleis Noordeinde.
Vooral GroenLinks en D66 wilden dat de Kamer zich boog over de uitslag voordat een nieuw kabinet aan elkaar zou worden gesmeed. (ANP)

21 opmerkingen:

  1. Petra:
    Ondanks dat ik niet voor Wilders heb gekozen vind ik niet dat de kamer het recht heeft om de meningen van t volk te negeren.
    Het volk geeft hier heel duidelijk aan dit kan niet meer langer Nieuwe verkiezingen aan t eind van het jaar,prima idee,laat ze er maar een referendum voor uitroepen,wel een referendum wat bindend is en niet zoals al voorgekomen is dat t naderhand toch doorgedrukt wordt door de heren en dames politici op hun eigen manier.
    Ik zou het erg hypochriet vinden als de kamer de stemmingsresultaten niet zou gebruiken op de manier waarop ze bedoelt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inge:
    Hoe meer licht er komt hoe donkerder het wordt...laten we ons nu niet gek maken en positief blijven en DOORGAAN en NOOIT stoppen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het gaat aflopen.
    En hoe snel een en ander gerealiseerd zal worden.
    Maar ondertussen blijf ik hopen op een paarsplus kabinet, enkel en alleen om de reden dat harde maatregelen geen enkel effect zullen resorteren op de lange termijn.
    Mensen en groepen die structureel gestraft of verguisd worden, bouwen een imminiteit op en dan zijn we nog verder van huis.
    Repressie heeft geen zin, preventie en lange termijn denken wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Machiel:
    De ideale oplossing lieverd ; we doen het twee jaar op de linkermanier daarna twee jaar op de rechtermanier om vervolgens na evaluatie erachter komen dat als we het met z'n allen doen in volledige gelijkwaardigheid wij een stuk dichter bij een gezonde samenleving zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sylvia:
    als er al iets van een regering komt, dan maakt dat niets uit, binnen een half jaar tot een jaar opnieuw naar de stembus. Het kiessysteem klopt niet meer, het is niet meer van deze tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Machiel:
    Sylvia ik denk er net zo over en ik hoop dat bij de volgende ronde de mensen partijen met werkelijk nieuwe ideeën een kans geven , de grote hebben lang genoeg hun kansen misbruikt !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan:
    Hallo Sonja

    Het woord is echt aan die twee partijen.
    Hoe we er ook over nadenken en alle minnen en plussen op een rijtje zetten.
    AOW was breekpunt bij Wilders en is als eerste gevallen , de inkt van de uitslagen is nog niet droog..
    Jammer dat dit in alle debatten niet aan de orde is gekomen.
    Er is natuurlijk vreselijk op angst geappelleerd en laten die mensen het gaan waarmaken voor een langere periode.
    Iedere kiezer moet bekijken hoe vruchtbaar en verstandig zijn of haar keuze is geweest.
    Dat moeten we respecteren..

    Opnieuw over een half jaar verkiezingen laten plaatsvinden is als je het over hervormingen praat , zorg of welk onderwerp dan ook, staatschuld ..bijzonder lastig als je nu als overwinnaar de tompoucen staat te verorberen.
    Dus wilder en Rutte de beuk erin en met duidelijke hervormingen komen.
    Nu verder geen gegilm geen leugens , maar opkomen voor een welvarend Nederland..
    De oplossing voor de toekomst..graag

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Harry:
    Verkiezingsuitslag
    De verkiezingsuitslag geeft de onvrede van de bevolking weer over het falend regeringsbeleid, de nadelige gevolgen van de economische crisis en de afbraak van de sociale voorzieningen en de gezondheidszorg. Het regeringsbeleid heeft gefaald voor wat betreft de integratie van allochtonen, de aanpak van criminaliteit en overlast en van de graaicultuur bij banken, bedrijfsleven en gezondheidszorg. In een aantal sectoren blijken de nadelen van de marktwerking groter te zijn dan de beoogde voordelen. Daarbij komt de angst voor islamisering en overheersing door niet westerse allochtonen. Tevens speelt de ontkerkelijking en de schandalen in de RK Kerk een rol bij de afbraak van het CDA. In navolging van de jeugd durven steeds meer ouderen de Kerk, het CDA en de CU de rug toe te keren. Bovendien had het CDA, net als de PvdA en de SP, een geschikte opvolger voor Balkenende moeten aanwijzen.
    De economische crisis slaat globaal toe en kan geen enkele regering worden verweten. Toch worden bij verkiezingen de zittende regeringen hiervoor afgestraft. Als drastisch moet worden bezuinigd en geen duidelijk economisch herstel plaatsvindt, zullen de onvrede en de angst over vier jaar nog groter zijn en opnieuw een politieke aardverschuiving veroorzaken. Het risico, dat een nieuwe regeringscoalitie voortijdig zal stranden, is groot. Omdat de economische crisis hardnekkig is en forse bezuinigingen onvermijdelijk zijn, zou het beter zijn om een nationaal kabinet te formeren. Hierin zouden gezaghebbende en deskundige managers zitting moeten hebben, die door het parlement gemachtigd worden een herstelbeleid voor de lange termijn uit te voeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jan:
    Ik ben het wel met de stelling van een nationaal kabinet eens..
    Een die wel kijkt naar de verbanden.
    Bizar bezuinigen ten koste van alles betekent ook grote onrust in de samenleving..Het is het pakket maatregelen die consistent alle bevolkingsgroeperingen moet aanspreken...
    Dat dit lastig gaat worden want ieder individu heeft wel zijn voors en tegens is, duidelijk.
    Zorgen maken voor een moskee meer of minder lijkt mij van minder belang. Die hoeft de overheid niet te financieren die worden van buitenaf wel gefinancieerd.
    Neen graag goede hervormingen op een breed terrein en wel in een snel te vormen kabinet.
    Geen woorden maar daden

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Patricia:
    mooi blog,

    ik schrok eerder deze week toen ik je feliciteerde en je de vraag stelde "en nu?" Daarop antwoordde je politiek correct, regeren is vooruit kijken #toekomst over 4 jaar nieuwe stemmen. Gelukkig zie ik ook bij jou nu de zorg, wat in deze 4 jaar?, hoe vergaat het onze medelanders?, hoe intolerant gaan we worden?

    Blij dat ik je blog lees en nog steeds Sonja herken!

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gert-Jan:
    Vooralsnog gewoon doorgaan met ademen en niet zo xenofoob reageren op de aankomende veranderingen omdat nog heel onduidelijk is wat het word.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Eerlijk gezegd ben ik juist niet de xenofoob http://www.encyclo.nl/begrip/xenofoob

    Maar de woorden die er geuit zijn door de xenofoob .... daar heb ik last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gert-Jan:
    Sorry, mijn fout. Was op zoek naar (en dacht deze gevonden te hebben) een interessante omschrijving voor "bang voor veranderingen"

    Want dat ben je naar mijn bescheiden mening in ieder geval wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Patricia:
    ik schrok al, xenofoob, plaats ik eerder in de context wilders.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gert-Jan:
    Angst voor de (verdere) islamisering van Nederland is inderdaad iets wat deze PVVstemmer bezig houd.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nou .... ik ben van de partij die voor hervormingen wil gaan. Er is gedegen nagedacht over de veranderingen die er zouden moeten komen. Veranderingen over een langere termijn, omdat we onze wereld naar de kloten zijn aan het helpen.
    Het gaat bij de heer Wilders vooral om de economie en hij legt daarbij nogal eenkennig de schuld bij linkse hobbies als knuffelen van anderen dan west -europeanen. Maar er is meer, er is het milieu, er is toenemend gebruik van de auto, terwijl grondstoffen op dreigen te raken en duur ingekocht dienen te worden.
    Er is de toenemende armoede, bij mensen zoals jij en ik, en GW gaat zelf vrijuit, maar hij heeft geen plan, geen goed onderbouwd plan hiervoor.
    De dingen die hij roept spreken enorm aan, juist omdat we allemaal zoiets hebben van: ha ja dat vind ik ook. Maar zodra ik even iets verder kijk, zie ik dat ik zelf deel uit maak van waar GW over moppert ....
    alleen mijn moederland is een andere.
    Pubers maken allemaal amok. Dat stopt op een bepaalde leeftijd vanzelf, dat was in 1950 zo, dat was in de boeken van Kruimeltje, Dik Trom, Pietje Bell....
    Nu heten ze James, Ahmed, Thierry, Gert-Jan, Henk, Mustafa, maar ook Connie, Grietje, Sonja of Fatima, we zijn allemaal zo geweest.
    De katholieke kerk is ook een religieuze groep, die is als alle extreem religieuzen ook vaak vreselijk fout geweest .... weet je: er is overal wel wat.
    Liefst doe ik het allemaal lekker gemoedelijk samen, samen een mooiere wereld, niks geen beuk of zo.

    Overigens kwamen jaren geleden de mensen uit Indonesie hier naar toe, ze zijn voor 99,99 % geintegreerd, Geert is zelf een kind van een Kniller, er zijn veel indischen die moslim zijn, zit er bij hem daar een pijn? Maar ook de moslims zullen gewoon langzaam integreren, de wereld wordt een geheel, maar dat duurt nog miljoenen jaren, dus hij maakt zich echt druk om niets en is daarbij jammer genoeg nogal beledigend.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Patricia:
    het juiste zal gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Patricia:
    het juiste zal gebeuren

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Daar ben ik vast van overtuigd, ook bij een extreem rechts kabinet, zal gebeuren wat nodig is. En zal de beuk blijkne een kort lontje te zijn.
    Dan snel opnieuw verkiezingen, want zoiets houdt geen stand.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gert-Jan:
    Denk dat we helemaal geen religie nodig hebben en ben ondanks dat we nog een lange weg te gaan hebben heel blij dat de invloeden van de christelijke kerk steeds minder worden. Daarom zit ik helemaal niet te wachten op een religie die ons weer 5 a 6 eeuwen terug in de tijd sodemieterd.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. O helemaal waar, je blog. Wél de parlementaire democratie haar werk laten doen, maar niet 'de beuk erin'. Wel de schouders eronder en erkennen dat ook minderheden in dit land problemen ervaren, en niet die minderheden tot probleem maken. Laten we SAMEN (paarsplus) werken, SAMEN een maatschappij vormen, SAMEN zorgen voor elkaar. Want:
    Zorgen moet je DOEN, zorgen moet je niet MAKEN.
    * Frans *

    BeantwoordenVerwijderen